Når du søger om ægtefællesammenføring behandles din ansøgning hos Udlændingestyrelsen. Her gennemgås en række forskellige faktorer, før der træffes afgørelse om, hvorvidt din ansøgning om ægtefællesammenføring godkendes eller afvises. Det vurderes blandt andet om ægteskabet kan mistænkes for at være et såkaldt proforma ægteskab.
Hvad er et proforma ægteskab?
Et proforma ægteskab er ifølge Udlændingestyrelsens vurdering et ægteskab der er indgået med det primære formål, at den ene part kan opnå opholdstilladelse i det pågældende land. Hvis der er mistanke om proforma ægteskab, vil konsekvensen i langt de fleste tilfælde være afslag på ansøgningen om ægtefællesammenføring. Dette kan dog give langsigtede problemer, da det efterfølgende vil være meget svært at få godkendt en ægtefællesammenføring, der tidligere er blevet afvist.
Hvad lægger Udlændingestyrelsen vægt på?
For at vurdere, hvorvidt et ægteskab mistænkes for at være et proforma ægteskab, lægger Udlændingestyrelsen vægt på en række forskellige faktorer. For eksempel om parret kan kommunikere på et fælles sprog, parrets samliv og deres tidligere forhold. Her kan kendskab forud for ægteskabet også blive en afgørende faktor. Hvis parret kun har kendt hinanden kortvarigt forud for ægteskabet, kan dette nemlig give grund til mistanke. Dog kan dette også ramme par, der blot ønsker at blive gift tidligt.
Hvis I ønsker at blive gift og søge om ægtefællesammenføring i Danmark, kan jeres kendskab forud for ægteskabet altså blive afgørende. Det er derfor en god ide at søge rådgivning hos en advokat før ægteskabet indgås. Her kan advokaten hjælpe med at vurdere jeres situation og hvorvidt Udlændingestyrelsen vil kunne tvivle på ægteskabet. Når ægteskabet først er indgået, kan det blive meget kompliceret at opnå ægtefællesammenføring, hvis der er mistanke om proforma ægteskab.
Hos Advodan Aalborg er advokat Trine Binderup ekspert i udlændingeret, herunder ægtefælle- og familiesammenføring. I hendes erfaring er det afgørende at søge bistand så tidligt i forløbet som muligt. Hvis I ønsker rådgivning, så tag da kontakt til Trine Binderup via mail trib@advodan.dk eller telefon 9631 3329.
0 kommentar