PrivatErhvervOm Advodan
Jylland
Sjælland
Bornholm

Har du fået en opkrævning fra DFIM? (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring)

Du har på et tidspunkt været registreret ejer af et motorkøretøj, der ikke har haft en lovpligtig ansvarsforsikring. Motorkøretøjet kan blandt andet være beslaglagt, totalskadet eller solgt videre til 3. mand for mange år siden. Hvis du ikke har fulgt op på, om motorkøretøjet var afmeldt hos SKAT, kan du blive mødt med en opkrævning fra DFIM, der i værste fald kan andrage mange tusinde kroner. Sagen kan i sidste ende lande hos Fogedretten, og du kan risikere, at der foretages udlæg i dine aktiver. Derudover er du afskåret fra at tegne en ny bilforsikring, førend du har klaret dit mellemværende med DFIM.

Hvilke meddelelser har du modtaget fra DFIM?

Der er et krav om, at DFIM forud for, at der pålægges dagsgebyr, skal fremsende en meddelelse til dig, der så følges op af en meddelelse om, at gebyret nu pålægges. Disse skrivelser følges i praksis op af enkelte rykkerskrivelser. Da der pålægges dagsgebyr på 250 kr. pr. dag, kan det hurtigt blive en stor regning, hvis du ikke har modtaget meddelelserne fra DFIM eller bare ikke været opmærksom herpå. For der er faktisk ikke et krav om, at DFIM skal kunne dokumentere, at meddelelserne er kommet frem til dig.

Dog er der krav til meddelelsernes indhold, samt tidsfrister, der skal være overholdt.

 

Er du ikke længere i besiddelse af bilen?

Det kan sagtens være tilfældet, at du af en eller anden årsag ikke længere har bilen i din besiddelse. Hvis bilen ikke har været afmeldt hos SKAT, så står du dog stadig som registreret ejer af køretøjet, og derved hæfter du som udgangspunkt for de pålagte dagsgebyrer.

 

Du bliver indkaldt til Fogedretten

Hvis du ikke betaler regningen fra DFIM vil du på et tidspunkt blive indkaldt til et fogedretsmøde. Gebyrerne er tillagt udpantningsret, hvilket betyder, at DFIM kan sende sagen direkte til fogedretten, der så, hvis fogedretten anser betingelserne for opfyldt, kan foretage udlæg i dine aktiver uden videre.

 

Hos Advodan Aalborg har advokatfuldmægtig Trine Øster arbejdet med sager fra DFIM stort set siden lovændringen på området blev sat i kraft og har et indgående kendskab til praksis på området, samt de problemstillinger, der kan være i sagerne. Det er erfaringen, at det kan betale sig at søge bistand for en vurdering af sagen. Hvis I ønsker rådgivning, så tag kontakt til mig via mail trin@advodan.dk eller telefon 9631 3308

0 kommentar

0 / 700 tegn