Projekterne holdes typisk hemmelige, indtil de er klar til at blive anvendt kommercielt, da det kan være skadeligt for virksomheden, hvis oplysninger om projektet kommer frem for omverdenen. Enten ved at konkurrenter når at positionere sig herefter eller måske direkte anvender viden opnået i udviklingen af egne produkter.
I henhold til lov om forretningshemmeligheder er sådanne hemmeligheder imidlertid ulovlige at anvende, hvis ikke konkurrenten er kommet i besiddelse heraf på en redelig måde. Dette er både tilfældet i den nuværende lov om forretningshemmeligheder, men det var også gældende tidligere.
Som noget nyt er det imidlertid blevet et krav, at virksomheden, der arbejder med forretningshemmeligheder, underkaster disse rimelige foranstaltninger til hemmeligholdelse.
Herom udtaler advokat Jacob Poulsen Mark: “Bestemmelsen om, at en virksomhed skal foretage ‘rimelige’ foranstaltninger for hemmeligholde er ny og vil med al sandsynlighed få stor betydning i sager, der føres om forretningshemmeligheder fremadrettet. Man sætter det simpelthen ind som et lovkrav, at man nu også skal dokumentere, at den her information er vigtig for virksomheden, hvorfor den er blevet beskyttet”.
Lovens forarbejder går ikke i dybden med, hvad man som virksomhedsejer kan gøre. Vi anbefaler dog, at man som virksomhed som minimum gør følgende:
- fører en liste over, hvilke interne såvel som eksterne personer, der har kendskab til hele eller dele af ens forretningshemmelighed.
- sørger for, at alle relevante dokumenter er fortrolige og lægger på drev, hvor kun en lukket kreds af personer har adgang.
- oplyser ansatte om fortroligheden i deres arbejde i deres ansættelseskontrakter, samt oplyser og får samarbejdspartnere til eventuelt at underskrive fortrolighedsaftaler.
Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed passer forsvarligt på jeres forretningshemmeligheder, eller er du bekymret for, at nogen uberettiget anvender din virksomheds forretningshemmeligheder, kan du altid kontakte os med spørgsmål.
0 kommentar