Ved køb og/eller salg af en hest, vil aftalen der er indgået mellem sælger og køber som udgangspunkt være den der regulerer hvilke rettigheder og forpligtelser som sælger og køber har. I de tilfælde hvor det ikke er reguleret i aftalen, vil det være bestemmelserne i købeloven der finder anvendelse.
Det sker, at køber efter indgåelse af aftale og levering af hesten opdager, at hesten ikke har de lovede egenskaber, eller lider af en fejl og/eller mangel, der gør at hesten ikke helbredsmæssig lever op til hvad kunne forventes. Ligeledes kan det ske, at man som sælger bliver mødt med et mangelskrav fra køber, men er af den overbevisning, man har opfyldt sin loyalitetspligt i forbindelse med salget.
Sådan sikrer du dine rettigheder
Hvad kan du gøre for at sikre dig? Ved at anvende en købekontrakt med alle relevante aftalebestemmelser, kan du enten som køber eller sælger af en hest formindske risikoen for en senere uenighed og en efterfølgende retssag. Det er ligeledes en god ide, at få juridisk rådgivning, såfremt der senere opstår konflikter angående hestens tilstand mv., heste sælger/købes oftest for store summer, hvorfor juridisk rådgivning kan være en nødvendigt for at sikre dine rettigheder bedst muligt.
Vi kan rådgive dig
Advodan Lolland-Falster har erfaring med retslige spørgsmål og krav vedrørende heste og bistår gerne med rådgivning inden for følgende områder:
- Overvejelser før køb
- Udfærdigelse af købekontrakt
- Reklamationer
- Krav om handlens ophævelse/afslag i købesummen
- Skader på din hest
- Lån/leje
- Skade forvoldt af din hest
- Spørgsmål vedr. opstaldning og anden opbevaring af hest
- Bevissikring og førelse af retssager
- Voldgiftssager
0 kommentar