PrivatErhvervOm Advodan
Jutland
Zealand
Bornholm

Det skal du være opmærksom på ved køb af hus med olietank

Hvis du overvejer at købe et hus, der tidligere har været opvarmet med olie, er der en række forhold, du skal være ekstra opmærksom på, inden du sætter din underskrift på købskontrakten.

Når man som husejer beslutter sig for at gå fra opvarmning med olie til eksempelvis fjernvarme, så står man tilbage med en ubrugelig olietank og to muligheder. Du kan enten grave olietanken op eller sørge for, at olietanken bliver korrekt afblændet.

”Når en olietank skal afblændes korrekt, skal den pumpes tør for olie, fyldes op med sand og afslutningsvis skal studsen svejses til. Uanset om olietanken graves op eller afblændes, skal det foretages af en autoriseret, og der skal gives besked til kommunen, ” forklarer boligadvokat Kristina Søgaard fra Advodan.

I Danmark er alle olietanke dækket af Olieselskabernes olieforureningsforsikring, som er en fælles forsikringsordning. Men den enkelte olietank er kun omfattet af forsikringen, hvis den enten er lovligt i brug eller korrekt afblændet.

 

Husk dokumentation

Hvis du ønsker at købe et hus med en olietank, der ikke længere er i brug, skal du derfor sikre dig, at den er korrekt afblændet. Ellers vil du stå med problemet, hvis der en dag går hul på tanken, og du ender med en olieforurenet grund.

”Olietanken kan også være blevet gravet op, og det er naturligvis mindst ligeså godt, men du skal have dokumentation for, at det er sket, ” siger Kristina Søgaard og fortsætter:

”Olietanke bør altid give anledning til skærpet opmærksomhed i en hushandel, for i værste fald risikerer du som køber både at få problemer, mens du selv bor i huset, men du kan også få sværere ved at sælge huset senere hen, hvis ikke dokumentationen er i orden”, lyder det fra advokaten.

0 kommentar

0 / 700 tegn