Tilladelse fra Procesbevillingsnævnet
Efter den nye lov kan du ikke længere automatisk anke byrettens afgørelse om samvær til landsretten. For at kunne anke kræves der nu en særlig tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, som kun gives i sager af principiel karakter eller med særlige grunde.
Med den nye lov er det blevet vanskeligere at opnå tilladelse til at anke en dom om samvær til landsretten. Derudover vil der være en lang ventetid på flere måneder, hvor Procesbevillingsnævnet behandler sagen. Hvis der gives tilladelse til at anke, så skal du desuden vente på, at landsretten fastsætter en dato for behandling af sagen.
I den periode vil det være Familierettens oprindelige samværsdom, der skal overholdes, da en dom om samvær i udgangspunkt træder i kraft umiddelbart efter afgørelsen i Familieretten.
Ankebegrænsningen gælder ikke domme, der er afsagt inden den 15. juni 2024.
Vigtigt at være grundig fra starten
Med de nye regler er det nu endnu vigtigere at sikre, at ens sag er så stærk som muligt fra starten, og at have alle relevante oplysninger og dokumentation klar.
Desuden skal dine ønsker til samværet være meget præcist formuleret, når sagen fremlægges i Familieretten. Hvis du står overfor en samværssag, kan det derfor være en god idé at søge hjælp fra en erfaren advokat for at sikre, at du får den bedst mulige repræsentation, opfordrer advokat Malene Warming Nissen fra Advodan Sønderjylland.
Fortsat mulighed for at anke bopæls- og forældremyndighedssager
Selvom samværssager nu er underlagt strengere ankerestriktioner, gælder disse ikke for sager om bopæl-og forældremyndighed. Det betyder, at du stadig frit kan anke afgørelser om bopæl og forældremyndighed til landsretten uden at skulle søge om tilladelse. Ifølge advokat Malene Warming Nissen kan det nye lovforslag derfor betyde, at nogle forældre i samværssager vælger at lade spørgsmål om bopæl eller forældremyndighed indgå i deres sag for at bevare muligheden for at anke.
Brug for rådgivning?
En erfaren familieretsadvokat fra Advodan kan bistå dig, hvis du og din partner ikke kan blive enige om, hvordan samværet skal være. Vi kan også rådgive dig om dine rettigheder som bopæls- eller samværsforælder og rådgiver gerne, hvis du oplever konflikter omkring samvær.
Har du brug for rådgivning?
0 kommentar